YABANCILAR İÇİN RESMİ EVLİLİK İŞLEMLERİ DANIŞMANLIĞI

BKT Danışmanlık Olarak Evlilik İşlemleri Olarak Her zaman yanınızdayız, Türk vatandaşı bir kişi, yabancı uyruklu birisi ile resmi evlilik işlemleri için Belediyelere bağlı Evlendirme Memurluklarına başvuru yaptığında yabancı uyruklu kadın veya erkek için aşağıdaki belgeler istenilmektedir.

  • Ülkelerinden getirecekleri apostilli doğum belgesi,
  • Ülkelerinden getirecekleri apostilli bekarlık belgesi,
  • Pasaportun Noterden tasdikli Türkçe tercümesi,
  • Evlilik için sağlık raporu,
  • 6 adet vesikalık resim,
  • İkamet izin belgesi,
  • Türkçe bilmeyen eş için de yeminli tercüman istenilmektedir.

Yabancılar Türkiye’deki evlilik işlemlerinde genellikle beş ana başlık altında sorun yaşamaktadırlar.​

​Ülkelerinden getirdikleri apostilli doğum ve bekarlık belgesi ile evlendirme memurluklarına başvuru yaptıklarında yapılan incelemelerde bazen pasaport ile doğum ve bekarlık belgesindeki bilgiler örtüşmemektedir.

Bunlar genellikle tercümeden kaynaklanan harf hatalarıdır. Örneğin doğum ve bekarlık belgesinin tercümelerinde veya aslında“I” yerine “İ” “U” yerine “Ü” “X” yerine “K” harfleri yazılmaktadır. Bu durumda evlilik başvurusu işleme alınmamaktadır. Alınsa dahi aile ikamet izni başvurularında ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır.

Türkiye’de vize süresi geçen yabancılar ülkelerinden getirdikleri apostilli doğum, bekarlık belgesi ve diğer evraklar ile evlendirme memurluklarına başvuru yaptıklarında yabancı uyruklu kişiden vize süresini aştığı için ikamet izni istenilmekte ve başvuru işleme alınmamaktadır.

Türkiye’ye giriş yasağı alan yabancı uyruklu kişiler bazen kaçak yollar ile Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra resmi evlilik yapmak istemektedirler. Kaçak yollar ile Türkiye’ye giriş yapanlar resmi evlilik için evlendirme memurluklarına başvuru yaptıklarında başvuruları işleme alınmamaktadır.

Geçerli bir pasaportu olmayan, pasaport süresi dolan veya eski tip pasaportu olan yabancı uyruklu kişilerin de evlilik başvuruları işleme alınmamaktadır.

Zagran pasaportu bulunmayan bulunmayan yabancılar da Türkiye’de resmi evlilik yapamamaktadırlar. Bu sorunu en çok Türkmenistan vatandaşları yaşamaktadır.

Yukarıda beş ana başlık altında sıralanan sorunlar nedeni ile evlilik işlemi gerçekleştiremeyen yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’de resmi evlilik yapmalarına göç danışmanlarımız olanak sağlayabilirler.

YABANCI EVLİLİK HİZMETİ DANIŞMANLIĞI İÇİN BKT DANIŞMANLIK YANINIZDA